woensdag 25 februari 2009

Focolare.net is vernieuwd

Net zoals een mens groeit en verandert, zo veranderen ook websites. Nu de website www.focolare.net al meer dan 7 jaar op internet staat, zijn de eerste kinderziektes er wel uit en hebben de makers van de website ook een duidelijker beeld over het doel van deze website. Na het overlijden van Chiara Lubich zijn veel mensen met ons in contact gekomen en dit heeft ons meer duidelijkheid gegeven over de manier van werken van het Focolare en hoe wij hiermee het beste om kunnen aan.

We kunnen vast stellen dat inmiddels een grote groep mensen, mannen en vrouwen, die lange tijd in de beweging actief waren, het Focolare hebben verlaten, altijd met veel pijn in hun hart. Mensen die 20 jaar of langer in het Focolare hebben gewoond, hebben ons geschreven en ons bezocht. Maar wie zijn wij? Waarom geen namen onder deze website? Heel eenvoudig omdat het niet om ons gaat. Het gaat alleen om de mensen die vele jaren in het Focolare zijn geweest en nu alleen staan. Wij brengen mensen met elkaar in contact op een veilige manier, zonder dat je je vrijheid verliest over je eigen handelen en je eigen privacy. Wij zullen nooit iemand vertellen hoe je heet, waar je woont, wie je bent. Als je dat wilt bekend maken, doe je het zelf, in je eigen tijd, op je eigen manier.

Wat we wel kunnen vertellen is, dat inmiddels mensen uit Italie, Scandinavie, Engeland, Argentiniƫ, Amerika, Duitsland, Belgiƫ en Nederland en nog meer landen met ons in contact staan. Steeds horen we een heel persoonlijk verhaal, maar ook is er een rode draad. Mensen hebben na jaren eindelijk hun vrijheid terug gevonden en ze zijn gelukkig. Zij vertellen over de onvrijheid en manipulatie in de focolare beweging, die stuctureel is en niet het gevolg van een slecht functioneren van een enkeling die het Ideaal niet heeft begrepen. We horen dat mensen ook in God kunnen geloven, beter zelfs nu er niemand meer uit Rome elke dag belt om het gesprek met God te verstoren. Velen zeggen dat ze uit het Focolare moesten gaan om echt als Christen te kunnen leven en Jezus te volgen.

De tijd na het Focolare is moeilijk, maar het helpt als je er over kunt praten met mensen die hetzelfde hebben doorgemaakt en nog doormaken. Daarom nodigen we je uit om vrijblijvend en (indien gewenst) anoniem contact op te nemen met ons, via e-mail focolarenet@mail.com of via ons gastenboek. Het is niet de bedoeling dat we jouw verhaal op deze website zetten, ook al zul je hier inmiddels wel veel verhalen van anderen kunnen lezen. Wat je ons mailt blijft geheel prive en zal nooit zonder jouw toestemming worden gepubliceerd. Samen kunnen we ontdekken hoe je je leven weer op kunt pakken als je na je leven in de Focolare beweging weer op eigen benen staat.

Oorspronkelijke tekst is te vinden op: www.focolare.net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten